Direktlänk till inlägg 6 april 2008

TRE VIKTIGA HÖREDAFRÅGOR

Av Lars-Håkan Halldin - 6 april 2008 17:39

3 VIKTIGA HÖREDAFRÅGOR


BÄTTRE VÄG VÄRNE EKEKULL

När vägen Värne Ekekull återinvigdes strax före nyår var det en stor händelse i vår kommundel. Kommunen tillsammans med vägverket har gett denna vägsträcka ny beläggning och vägstandarden har upprustats.


Vägar på landsbygden är eftersatta till underhåll och standard över hela Sverige. Höreda Centern har drivit denna fråga bla genom motion till centerstämman och genom centers fullmäktiggrupp i Eksjö kommun.


Nu har vägen fått en standard som ökar trafiksäkerheten, gör det möjligt att bättre pendla till arbetet men framförallt skapat förutsättningar att bo och verka på landsbygden i detta område.


Detta är något som gläder mig mycket säger Höreda Center ordförande Carl Gustaf Liderfelt. Vi har under många år drivit frågorna om vägunderhållet på Landsbygden och i vår kommundel. Nu kan vi se att detta arbete har gett resultat.


NEDLÄGGNING AV ÅTERVINNINGSSTATIONEN I HÖREDA

Det har väl knappast undgått någon att det läggs ner återvinningsstationer på höglandet.


I Eksjö drabbar detta Höreda samt en anläggning i Mariannelund. Bellö verkar stå på tur men har klarat sig i nuläget.


Detta är mycket olyckligt. I Höreda är reaktionen stark. Folk är arga och upprörda. Givetvis kommer detta att medföra att mängden osorterat avfall ökar.


Trots att kommunen inte är huvudansvarig har jag väldigt svårt att acceptera att man inte kan göra något. Ansvariga tjänstemän gör vad de kan men i det här fallet tycker jag att kommunens politiker ska agera. Det är rimligt att man ser till att få kontakt med FTI och på något sätt påtalar att de brister i ansvar och att det drabbar folks goda vilja att ta ansvar för sina sopor på ett bra sätt.


Detta skriver Inger Bergman i en motion till kommunfullmäktige

NY FÖRSKOLA I INGARP?

Barn och utbildningsutskottet hart beslutat att utreda om man kan starta en ny förskola i Ingarp.

Förskolan kommer att drivas av kommunen denna skall i så fall samlokaliserade med den tillbyggda Misskonskyrkan


Om förskolan blir av måste den ses som en positiv satsning ii Ingarpsbygden vad det gäller offentlig service. Som förbättrar möjligheten att bo och verka i denna del av kommunen.


Man skall också se förskolan i hägnet av att befolkningsunderlaget, företagsamhet och lantbruket utvecklas starkt i denna del av vår kommun. Sockenbladet gratulerar Ingarp till att man utreder förskola i bygden.




HÖREDA CENTERN

MITT PARTI

Brännelund 575 95, Eksjö, Telefon 0381 – 401 76

Mobil & SMS 0708-7 401 76 E-post undereken@hotmail.com


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lars-Håkan Halldin - 7 oktober 2008 17:05

    CM8ShowAd("n3_468x60") 2008-10-07      » svenskidrott.se   » Om Klubben Online   » Startsida   ...

Av Lars-Håkan Halldin - 6 oktober 2008 11:12

    STUGA FÖR UTHYRNING  Välkomna till Pershult på det Småländska höglandet     Kontakta Oss Arne & Agneta Karlsson Pershult ...

Av Lars-Håkan Halldin - 5 oktober 2008 18:08

HöredabygdenOmrådesbeskrivningHöredabygden är belägen i Eksjö kommuns sydvästradel. I västra delen av området ligger sjönS Wixen, riksobjekt för naturvården. Sjön är omgivenav jordbruk samt, i östra och norra delen,fritidsbebyggelse. Området väster o...

Av Lars-Håkan Halldin - 5 oktober 2008 17:20

Värne Skogstjänst för stor som liten skogsbrukare           Värnes Skogstjänst är ett familjeägt f...

Ovido - Quiz & Flashcards